Kesäblogi osa 1: Elli

Kesäblogi osa 1: Elli

Minä olen Elli, kolme vuotta TTY:llä viihtynyt rakennustekniikan opiskelija. Viime kesänä minulle avautui hieno mahdollisuus päästä alani töihin ja innokkaana suuntasin Kuopioon Peab Oy:lle kesäteekkariksi. Puuhastelin kesän toimistolla auttaen muun muassa asukasmuutoksissa, asuntomyynnissä ja määrälaskennassa. Kesätöistä jäi jo alusta asti hyvä fiilis ja huomasin tänäkin keväänä haluavani varmistaa paikkani samaisessa työyhteisössä. Siis puhelin käteen ja rohkeasti pomon juttusille. Niinhän siinä sitten kävi, että tänä vuonnakin heti tenttiviikkojen päätyttyä sain kerätä romppeet kasaan ja muuttaa tänne Savon sydämeen.

Muutto ei sinänsä ollut shokki, sillä Joensuusta aikanaan lähteneenä Kuopio tuntui paluulta kotoisaan Itä-Suomeen ja kaupungissa asuvien tuttujen avulla asunnon alivuokraaminen kävi käden käänteessä. Tänä vuonna myöskään töihin meno ei jännittänyt enää niin hurjasti, kun työkaverit ja yrityksen toiminta olivat jo ennestään tuttuja. Isosta yrityksestä huolimatta Kuopion yksikkö on sen verran pieni, että kaikkiin työntekijöihin ehtii hyvin tutustua erilaisten työtehtävien varrella. Kaikilla on aikaa auttaa, ja työtehtäviä pääsee tekemään monen eri rakennushankkeen osa-alueen parissa.

Edellisestä vuodesta poiketen, tänä kesänä pääsin hyppäämään konkreettisen rakentamisen pariin työmaalle. On mielenkiintoista päästä mukaan toteuttamaan kohteita, joiden valmisteluun osallistuin edellisenä kesänä. Työtahdin muutos oli aluksi vähän yllätys. Työmaalle tullaan jo seitsemältä, päivä startataan tehokkaasti sen kummempia aamukahvittelematta ja tauot pidetään aikaa tuhlaamatta. Ympärillä tuntuu olevan jatkuva kiire, mutta kaikki pitää silti tehdä huolella loppuun asti. Työmiehillä ja -naisilla juttu luistaa, paitsi jos mesta ei ole valmiina töiden aloitukseen. Siinä urakoitsija voi aluksi vähän hermostua, mutta hyvä työnjohtaja selvittää tilanteen ja pian työt pääsevät jatkumaan. Raksalla työskentely, jos mikä, on aidosti ihmisten kanssa toimimista ja kommunikointia, sen olen jo ensimmäisen viikon aikana jo saanut huomata.

Oman alan kesätöissä oleminen on mahtava tilaisuus kokeilla ja oppia siitä, mitä haluaa tehdä isona. Rakennusala on erittäin monipuolinen alavalinta, jossa voi tehdä todella erityyppisiä töitä tehtävästä, työnantajasta ja hankkeesta riippuen. Vaikka pääaineeni opinnoissa on rakennesuunnittelu, olen viihtynyt tuotannon puolen töissä erittäin hyvin. Kokemani perusteella voisin hyvin nähdä itseni töissä jatkossakin tähän mennessä näkemissäni ja kokemissani tehtävissä. Siksi olen erittäin kiitollinen ja innoissani, että kesätöissäni saan kehittää itseäni ja kysyä niitä typeriäkin kysymyksiä, joilla rakentamisen maailma avautuu kiehtovan hallittuna kaaoksena.


Näkymä Ellin työmaalta toukokuussa 2017


Kuluvan kesän aikana julkaisemme TARAKIn nettisivuilla blogikirjoituksia, joissa raksan opiskelijat kertovat kesän kuulumisistaan eri puolelta Suomea. Joka toinen viikko on luvassa postauksia erilaisista tavoista viettää opiskelijakesää, joten pysy kuulolla! Tsekkaa myös instagramista TARAKIn kuvakisa #tarakilainentöissä.

Mikäli haluat jakaa oman kesäsi kokemuksia, ilmoita kirjoitushalukkuudestasi killan viestintävastaavalle osoitteeseen ella.lahtinen[at]student.tut.fi.