Tarinoita TARAKIn rankalta 2021

TARAKIn RankkaXQ 2021

Pahimpaan himoon

Skanskan työmaa Sulkavuorella

Oli kaunis syyspäivä, säätä oli ja vettä ei. Matkamme alkoi perjantai 26.11. Hene Oy kyydillä. Ensimmäisenä suuntasimme kohti Sulkavuoren vedenpuhdistamon työmaata. Sulkavuorella meitä oli vastassa Skanska Oy, joka vastasi vedenpuhdistamon rakentamisesta.

Vedenpuhdistamo oli syvimmillään 50 metriä veden pinnasta ja sinne päästäkseen tuli kävellä pitkä alamäki alas. No ongelmahan meille tulikin vasta kun tajuttiin, että jos alas on menty, niin on sieltä myös kiivettävä ylös. No reippaana raksalaisina sitä sitten kiivettiin ja puuskutettiin mäkeä ylös, jotta pääsi takaisin bussin lämpöön.

Vedenpuhdistamo oli todella mielenkiintoinen kohde. Oli mahtava päästä tutustumaan näinkin vaikean kohteen rakentamiseen. Luolassa tuoksui uusi betoni ja siellä oli ahkeria työmiehiä töissä. Noh pahimpaan himoon sitä ei osattu pitää näppejä kurissa, joten kyllä siitäkin diili syntyi.

Oteranin siltatyömaa

Matka Sulkavuorelta jatkui kohti ah niin kaunista Keski-Suomea. Matkasimme yhden pysähdyksen taktiikalla kohti Kintausta, jossa Oteran esitteli meille siltaa, jonka rakentamisessa he ovat mukana. Kyseessä oli radan ylittävän sillan rakentaminen. Kohde oli mielenkiintoinen ja saavuimme paikalle vielä alkavan hämärän aikaan, joten näkyvyyttä oli hetken.

Kuvissa näkyy radan yli tulevan sillan alku, johon on tarkoituksena valaa sillan perustukset. Silta rakennetaan työmaapäällikön alla näkyvistä metallipalkeista.

Jyväääskylään Jyväääskylään

Jyväskylä, tai kuten paikalliset sen sanovat Jyväääskylä oli meillä perjantain pääkohteena. Olimme sopineet etukäteen paikallisten luokanopettaja opiskelijoiden kanssa sitseistä, jotka he olivat meille järjestäneet. Iso kiitos Pedagolle. Opettajien sitsit olivat erilainen kokemus mihin olimme tottuneet ja uuden kulttuurin oppimiselta ei voinut välttyä. Näillä sitseillä oli rangaistuksia käytössä, sekä vesikannut loistivat poissa, olollaan.

Sitsit, kuten aina, olivat mahtavat ja nautimme suuresti päästessämme opettamaan opettajia. Monet myös verestivät alakoulu muistojaan, kun välillä olimme myös opettajien opetettavana. Sitsien teemana oli jotain sinistä ja jotain punaista, haalareidemme mukaan.

Uutta sitseillä oli myös kuvissa sinisessä peruukissa näkyvä yhdenvertaisuusvastaava, jonka tarkoituksena oli valvoa, että pysytään asiallisena. No sehän meiltä hoitui, vaikka rankkua satoikin uusista säännöistä johtuen. Esimerkiksi sitsien johtajia, Toasteja, piti puhutella ja taputtaminen oli kiellettyä.

Jatkot

Pedago oli järjestänyt meille sitsien jatkot Brassa, ruotsiksi hyvä, jossa tarjolla oli musiikkia ja tanssimista. Kuvat tältä baarireissulta jäivät varsin vähäisiksi, mutta onkos tuo ihme ja kumma kun hauskaa oli.

Onneksi tärkein pelastui eli Svantte löysi yöllä majoitukseen, kuten löysi myös Pedagon megafoni. Pedagolla valitettavasti ei ollut omaa maskottia, joten pitihän siinä luova olla.

The next morning…

Aamu alkoi majoituksen pakkaamisella ja kaikkein etsimisellä. Kun kaikki oli paikannettu ja todettu elossa oleviksi, oli aika suunnata kohti Afryn järjestämää aamupalaa. Aamupala oli loistava veto tähän väliin, sillä olihan kaikilla ja todella kova nälkä, vaikka yöllä oltiinkin, käyty ties ja missä syömässä.

Afry kertoi meille työmahdollisuuksistaan heillä ja esitteli heidän kohteitaan.

Kuinka Vaasasta tuli meidän…

Lauantaina 27.11. jatkettiin TARAKIn RankkaXQ:a ja lähdettiin Henen kyyditsemänä kohti Vaasaa. Ja no kuten sanontakin sen sanoo niin: ”Rahaa on ja sen tulee näkyä!”, niin lähtihän se käsistä ja ostimme lähes koko Vaasaan.

Ilta alkoi perille saavuttua ja Tropiclandian poreiden helliessä myös sen ostamisella.

 

No nälkähän siinä uidessa tuli itse kullekkin ja aikaa oli ennen sovittua tapaamista, joten matka osalla porukasta jatkui kohti paikallista pitseriaa.

Hyvä diili

Olimme Vaasassa Tutti Ry:n vieraina ja he olivat järjestäneet meille vapaamuotoista baarihengailua. Iltamme alkoi O’ Malleys nimisestä baarista, no pitihän sekin siitä sitten ostaa.

Oli mukava päästä juhlimaan Vaasaa porukalla ja mukana oli paljon killankin toiminnasta tuttuja naamoja. Meidän tuleva fuksikapteenimme Rudi joutui myös houkutusten vietäväksi.

Jotta matkamme ei ollut vain TARAKI painotteista päätimme myös ottaa joukkoon vähän punaista, sillä olihan tämä lopulta aika sinipunainen matka.

Myös killan nykyinen excumestari tuli ostetuksi.

Kaikki nämä diilit tehtiin O’Malley’ssä. Pahinpaan himoon lähdettiin etsimään jatkopaikkaa. Tässä vaiheessa homma eskaloitui liiaksi ja kohtahan se koko Vaasa olikin meidän.

Monelle meistä on tullut tutuksi Pyryn alterego Tapio. Leikkimielisesti sitä pitikin sitten ostaa myös Tapiolta kaikki pois.

No eihän se matka vielä siihen päättynyt, tietenkään. Pahimpaan himoon ostettiin myös tutusta ketjusta liike, jotta seuraavalle aamulle oli tarpeeksi urheilujuomaa. Kävihän tämä reissu täysin työstä.

Monet meistä jatkoivat ruuan jälkeen jatkoille Fontanaan, tuttujen kesken Fonaan. Fontana oli kuuleman toimiva baari ja sielläkin viihdyttiin. Keski-iän toivottiin tosin olevan vähän korkeampi…

Osa ei ehtinyt vielä Fonaan jatkamaan ja monilla oli kaikista näistä ruokailumahdollisuuksista nälkä, joten pahimpaan himoon lähdettiin ostoksille.

Pahimpaan himoon kaiken ruuan jälkeen tulihan sitä jano.

Matka oli rankka ja pitkä. Vaasa helli meitä ja kunnolla, sillä Vaasassa meille oli varattuna hotelli Greenstarista kokonainen kerros, jossa oli hyvä levätä.

Matka huipentui kotimatkaan, jolloin noh pitihän sitä nyt laittaa vielä kerran lompakko tiskille ja tehdä bisneksiä.

Vielä vinkkinä seuraaviin rankkoihin

  1. Palautuminen on tärkeää ja mikään ei ole sen parempaa kuin urheilujuoma
  2. Muistakaa pitää myös bussikuskista huolta
  3. Muistakaa ottaa pahimpaan himoon

Excusektori kiittää ja kuittaa kaikkia reissuun osallistujia! RSÄ ja otetaan pahimpaan himoon!