Orientaatioviikko 2021

Orientaatioviikkoa 2021 vietettiin tänä syksynä 23.8. alkaen. Tänä vuonna orientaatioviikon ohjelmaa jouduttiin toden teolla muokkaamaan uudelleen, sillä koronarajoitukset estivät koko vuosikurssin yhteiset kokoontumiset.

Orientaatioviikon maanantaina fuksit saapuivat koululle kahdessa osassa Festiaan tervetulotilaisuuksiin, joissa fuksitiimin sekä tuutorien lisäksi fukseja olivat vastaanottamassa koulutusasiantuntijamme Päivi Javanainen sekä tiedekunnan puolelta professori Mikko Malaska. Tilaisuudessa kuultiin myös Tampereen Teekkareiden esittely. Tervetulotilaisuuksien jälkeen jakaannuttiin tuutoriryhmittäin tutustumaan toisiimme sekä kampukseen. Maanantai-iltaa ei tällä kertaa vietetty saunoen, vaan kolmeen ryhmään jakaantuen tutustumisleikkien sekä erilaisten ongelmanratkaisutehtävien parissa.

Tiistaina tuutorien opastuksella laitettiin heti aamusta alkaen jokaisen fuksin HOPSit kuntoon kampuksen atk-luokissa sekä jatkettiin kampukseen tutustumista. Tiistai-iltaa vietettiin tuutoriryhmittäin etkoilemalla sekä jatkoilemalla.

Keskiviikkona fuksit pääsivät kuulemaan RILlin sekä TEKin esittelyjä. Esittelyjen lomassa tilaisuuksissa oli tarjolla erittäin maittavaa evästä. Keskiviikon iltaohjelmana vuorossa olivat kämppäapprot, joissa tuutoriryhmät kiersivät tuutoreiden sekä hallituslaisten luona, joihin kämpän host oli kehitellyt rentoa ohjelmaa. Kämppäapprot todettiin tämän syksyn ehdottomaksi hitiksi!

Torstaina tukituutorit järjestivät jo perinteeksi muodostuneet olympialaiset, joita tällä kertaa kisailtiin kolmeen eri puistoon jakautuen. Olympialaisten jälkeen virkeinä fuksit pääsivät illalla kiertämään sekä tutustumaan Hervantaan aarrejahdin muodossa!

Perjantaille järjestettiin vielä rentouttava piknik yhdessä arkkitehtiopiskelijoiden kanssa, jossa päästiin treenaamaan kyykän peluuta sekä nauttimaan TEKin tarjoamaa maittavaa makkaraa!

Tuttuun tapaan orientaatioviikko ei loppunut ensimmäiseen viikkoon, vaan jatkui vielä seuraavana maanantaina haalarienjakotilaisuudella. Haalaritilaisuuttakin vietettiin tänä vuonna kolmessa osassa ja jokaisessa tilaisuudessa oli mukana myös laitoksen edustajana Kalle Kähkönen, YITn puolelta Saku Kuusisto ja Alvari Hyyryläinen sekä haalariprojektia vetäneet Matti Tiitola sekä Justus Leppäaho. Maanantai-iltana haalareita päästiin tuttuun tapaan myöskin ulkoiluttamaan Hervannan rastikierroksella, jossa tuutorit vetivät erilaisia rasteja fuksiryhmille. Tunnelma oli aiempien vuosien tapaan huipussaan, ja ryhmät suorittivatkin rasteja todella hyvällä fiiliksellä.

Kuva: Richard Äyräs

Orientaatioviikosta selvittiin vallitsevista olosuhteista huolimatta erinomaisesti ja fuksitiimi yhdessä tuutoreiden kanssa saikin taas todeta TARAKIlle saapuneen vuosikurssillinen upeita fukseja!