Fuksiviikko 2022

Lukuvuoden 2022 fuksiviikko pärähtii käyntiin 22.8 ja sisälsi perinteiden mukaan esimerkiksi haalarienjaon, saunomista sekä Hervantaan ja uusiin opiskelukavereihin tutustumista. Tästä jutusta pääset fiilistelemään sekä uusien fuksien että tutoreiden silmin fuksiviikon meininkiä!

Vihdoinkin kauan odotettu elokuun 22. päivä koitti ja uudet fuksit saapuivat Tampereen Hervantaan aloittamaan orientaatioviikkoa. Jengi kasaantui aamulla Festian portaille, jossa jokainen tapasi oman tuutoriryhmän ensimmäistä kertaa. Ilmapiiri oli aika hiljainen ja kaikilla jännitti, myös tuutoreilla, mutta onneksi luvassa oli mahtava viikko täynnä erilaisia mukavia tapahtumia, jossa kaikki pääsee varmasti tutustumaan toisiin ja pitämään hauskaa.  

Aamun pitkän ja joidenkin mielestä tylsän kampuskierroksen jälkeen sovittiin, että illalla lähdetään etunurtsilta kohti suolijärveä, jossa fuksit pääsivät ekaa kertaa näkemään kauniin ja kompaktin mobiilisaunan, siistiä! Osa porukasta otti myös mukaan omia virvokkeita. Alkuun pidettiin vähän hauskaa ja leikittiin tutustumisleikkejä, että meininki olisi vähän rennompaa ja naamat tulisi kaikille tutuiksi. Muutaman intensiivisen ja hulvattoman leikin jälkeen tunnelma olikin jo nousussa, ja fuksit alkoivat vaihtamaan saunakamppeita päälle. Saunan ohessa oli halukkaille makkaraa, beer pongia ja vapaata hengailua.  

Saunassa meininki olikin vasta intensiivinen, kun yhteensä yli 40 fuksia ja tuutoria ahtautui mobiilisaunan lämpöön. Löylyt olivat hyvät ja fuksit sai ensimmäiset kokemukset teekkarikulttuurista, kun R-A-K-S-A älähti niin, että keskustan kampuksella ja KoRK:in kiltahuoneellakin kuultiin. Saunasta juostiinkin sitten laiturille ja virkistäydyttiin pulahtamalla suolijärvessä. Halukkailla ilta jatkui Hervannan keskustassa kaikkien rakastamassa Potissa, jossa karaoke ja hyvä seura viihdytti aamun pikkutunneille. Ei olisi orientaatioviikko voinut paremmin lähteä käyntiin! 

Otto-tutor

 

Keskiviikkona 24.8. olivat fuksitiimi tuutoreiden kera keksineet fukseille yhteistä tekemistä fuksiolympialaisten merkeissä. Fuksit jaettiin ensin ryhmien perusteella kisailemaan kolmeen eri paikkaan: Suolijärvelle, Etunurtsille ja Laattapuistoon. Pelipaikoilla sekoitettiin vielä vähän pakkaa ja laitettiin kaikki ryhmät sekaisin, jotta päästiin tutustumaan uusiin tuttavuuksiin. Vaikka eilisen päivän The Ekat Bileet saattoivat osalla vähän painaa, puhaltelusta huolimatta kaikilla tuntui olevan hauskaa, eikä ketään näyttänyt harmittavan raahautuminen ulkoilmaan bileillan jälkeen! Olympialaisissa ryhmät kisasivat toisiaan vastaan mitä erilaisimmissa kisoissa. Huikeina lajeina oli muun muassa tulitikun heitto ja tukkihumala. Olympialaisten jälkeen jatkettiin vielä ryhmittäin kampukseen tutustumista, jonka jälkeen lähdettiin kotiin valmistautumaan Lexican ja TARAKIn yhteistä fuksisaunaa varten.

Onni-tutor 

 

Klappia pesää! Näin lämpeää palju ja saunalautta. On siis orientaatioviikon kolmas päivä, ja tätä iltaa saimme viettää Soutupaviljongilla fuksisaunan merkeissä. Jos jotakin oppi jo ensimmäisten päivien aikana niin sen, että teekkarit saunovat ja kaikki halukkaat mahtuvat löylyttelemään. 

Myös Lexica keskustakampukselta tuli fiilistelemään fuksisaunalle meininkiä. Eihän me tunnettu tai tiedetty, mikä Lexica on. Pääsimmekin heti alussa tutustumaan lexicalaisten kanssa pienimuotoisella tietovisailulla. 

Siitä oli hyvä jatkaa loistokasta iltaa: Haalarit vaihtuivat uimavarusteisiin, minkä jälkeen mentiin tiskin kautta saunaan ottamaan hikeä pintaan. Saunasta matka johti paljuun, joka tarjosi miellyttävän ja lämpimän kylpyläkokemuksen. Mukavasta ja miellyttävästä poiketen vaihtoehtona oli myös Pyhäjärven pimeä ja kylmä, virtaava vesi. Jos kylmä teki pahaa, pystyi Pyhäjärven aallokkoa lähteä uhmaamaan saunalautalla. 

Tapahtumahan järjestettiin Soutupaviljongilla. Itse ainakin mietin, että päästääks me soutamaanki? Ei päästy. Tästä huolimatta oli mahtava tapahtuma ja ennen kaikkea mahtava porukka. 

Niko-fuksi

 

Päivä oli taas vaihtunut iltaan ja oli kämppäapprojen aika. Kämppäapprojen ideana on, että fuksit kiertävät tuutoreiden kämppiä ja jokainen tuutori järjestää fukseille kämpässään jotain ohjelmaa. Fuksit oli jaoteltu ryhmiin ja kukin ryhmä kiertää illan aikana neljän tuutorin kämpät. 

Ensimmäisessä kämpässä oli perinteinen peli alias. Vasta viikon pelikavereihin tutustuneena ei niin sanottuja “inside” selityksiä paljoa pystynyt vielä heittämään, mutta siitä huolimatta peli oli hauskaa. Pelissä kestikin niin kauan, että lähdettiin tallustelemaan kohti seuraavaa kämppää pelin loputtua. Toisessa kämpässä meidät laitettiin istumaan rinkiin ja vasemmalla puolella istuva henkilö kirjoitta jonkin henkilön, esineen tai olion lappuun ja liimaa sen oikealla puolella istuvan otsaan. Et siis tiedä mitä otsassasi olevassa lapussa lukee ja koitat sitä saada selville. Jokaisella kierroksella vuorotellen saat kysyä kaksi kysymystä, jonka avulla olisi lopulta saatava selville mitä otsassasi lukee. Tässäkin pelissä kesti sen verran kauan, että heti pelin jälkeen lähdettiin siirtymään kohti kolmatta kämppää. Kolmannessa kämpässä oli aluksi Kahoot tietokilpailu orientaatio viikolla tietoomme tulleista asioista, jonka jälkeen sai vapaasti pelata TARAKI:n korttipeli Moskaa tai beer pongia. Kello oli taas tapissa ja oli aika siirtyä neljänteen ja viimeiseen kämppään. Neljännessä kämpässä pelattiin erilaisia pingispallolla ja mukeilla pelattavia pelejä niistä sen enempää muista, mutta hauskaa oli ja juodakin sai jonkin verran oman maun mukaan alkoholittomana tai alkoholillisena. 

Päivä oli paketissa, mutta viimeisessä kämpässä sattui olemaan oma tuutorimme pitäjänä, joten jäimme sinne vielä istumaan iltaa ja pelaamaan beer pongia ryhmäläisten kesken. Täällä aikamme vietettyä lähdettiinkin sitten Potin kautta kotiin ja orientaatioviikko olikin taputeltu. 

Joonas-fuksi

 

Orientaatioviikon jälkeisenä maanantaina oli kauan odotettu huipennus: HAALARIENJAKO!!! Päivä alkoi normaalisti yliopistofysiikan parissa, jonka jälkeen suuntasimme innostuneina kohti Festiaa. Siellä tuutorimme odottivat pöydät täynnä tummansinisiä haalareita. Pienien kokoesittelyiden jälkeen ryntäsimme pöydille ja kyykkiminen sai alkaa. Kun kaikille oli löytynyt oma haalari, matka jatkui ulos kilistelemään eri puhujien johdolla. Perinteitä kunnioittaen kuvia otettiin paljon. Tilaisuuteen mahtui myös TARAKIn huutaminen keskuskampukselle asti tai no taisi sieltä tulla muutama TARAK ja TAKARI, mutta eihän se meitä haitannut. 

Päivä ei suinkaan loppunut tähän vaan jatkui vielä haalarien ulkoilutuksella. Nimittäin upealla ja hauskalla tuutorien pitämällä rastikierroksella. Yritimme parhaamme mukaan rohmuta paljon pisteitä haastavista ja mielikuvitusta vaativista tehtävistä keinolla millä hyvänsä. Erityisesti esitykset, vitsit ja varsinkin lahjonta oli suositeltavaa, jos meinasi täysiä pisteitä saada. Niinpä löimme viisaat, mutta hyvin väsyneet päämme yhteen ja keksimme hulvattomia laulu- ja akrobatiaesityksiä, lahjontapelejä ja hyviä vitsejä, jotta tuutorit viihtyisivät ja antaisivat niitä kultaakin arvokkaampia BONUSPISTEITÄ. 

Pitkän ja hauskan päivän jälkeen olikin orientaatioviikko taputeltuna ja ei muuta, kun seuraavia tapahtumia ja rastikierroksen voittajien julkaisua odottamaan. 

Mirva-fuksi