Hallitushaku 2024

Haku vuoden 2024 raatiin on auki 1.11.–19.11. Otappa hallitushaun koko aikataulu talteen alta: 

1.11. Raatihaku auki 

1.11. Hallituksen avoin kokous 

13.11. Hallitushakuinfo 

19.11. Raatihaku kiinni 

22.11. Raatihakupaneeli 

23.11. Yleiskokous 

24.11.-3.12. kello 23.59 Toimihenkilöhaku auki (Yleiskokouksessa valittava uusi raati tiedottaa hallitushausta tarkemmin yleiskokouksen jälkeen) 

Toimihenkilöksi voit hakea tämän linkin kautta.

 

Raatihakijat kootusti

 

 

Puheenjohtajahakemukset

Nimi: Riku Riiheläinen

Vuosikurssi: 4.

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Moro! Mä oon Riku ja oon neljännen vuoden raksalainen. Oon aika rauhallinen ja tosi positiivinen äijä Lahesta ja olen ollut nyt monta vuotta aktiivinen järjestötoimija. Harrastuksia mulla on muun muassa kitaransoitto, retkeily ja urheilu. Nämä on tosin urheilua lukuun ottamatta jäänyt aika vähälle koulu- ja järjestöhommien takia.

Motivaatiosi hakea killan puheenjohtajaksi

Olen nyt tosiaan kolmatta vuotta TARAKIn hallitustoiminnassa mukana, jonka aikana TARAKIsta on tullut todella tärkeä osa minun elämää. TARAKIn hallitustoiminnan ansiosta olen päässyt tutustumaan aivan mahtaviin ihmisiin ja luonut tärkeitä ystävyyssuhteita. Nyt kun kolmas hallituspestini on tulossa päätökseen, aloin miettimään, että mitäs sitä sitten tekis seuraavaksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä, kun tuli selväksi, että puheenjohtajan pestihän se kiinnostaisi hyvin paljon. Ja vaikka puheenjohtaja pesti tuntuukin vielä hieman pelottavalta ajatukselta, olen silti todella innoissani mahdollisuudesta edustaa kiltaa ja työskennellä yhdessä uuden hallituksen kanssa.


Puheenjohtajuus olisi minulle todellinen kunnia-asia, sekä samalla myös ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan killan toimintaan ns. oman hallitukseni kanssa. Haluaisin nähdä, kun fuksit ja muutkin hallitustoiminnan vasta-alkajat aloittavat oman hallitusuransa sekä myös sen, kun jo ennestään hallitustoiminnassa olleet hoitavat innokkaasti omia pestejään ja juuri tätä intoa hallitustoimintaan haluisinkin päästä ylläpitämään.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn tapahtumatoimari -21
TARAKIn tapahtumavastaava -22
TARAKIn ATK-vastaava ja graafikko -23
TARAKIn vujutiimi
TARAKIn tuutori x2
TEA-club hallitus -23
MM-Kyykän järjestäminen

Vapaa sana

Ens vuosi tulee olee ihan mahtava! Hakekaa fuksit hallitukseen, kivoja hommia ja paljon kavereita!

 

 

Nimi: Tiitus Lehtonen

Vuosikurssi: 4.

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Olen motivoitunut ja innokas TARAKIn jäsen, jolla on useampi vuosi järjestökokemusta alla niin killasta kuin Nurjahduksestakin.

Motivaatiosi hakea killan puheenjohtajaksi

Olen kuluvan vuoden aikana pohtinut mihin hommiin sitä lähtisi oman rahisvuoden jälkeen ja killan puheenjohtajan pesti on ollut oma haaveeni jo muutaman vuoden. Killan puheenjohtajana pääsen vaikuttamaan suoraan killan toimintaan ja muokkaamaan sitä parempaa tulevaisuutta kohti. Uskon että puheenjohtajana saan killan toimimaan entistäkin paremmin.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKI rahastonhoitajan apu 22
TARAKI rahastonhoitaja 23
Nurjahdus viestintävastaava 21
Nurjahdus PJ 22
Nurjahdus tapahtumavastaava 23

Vapaa sana

Nyt kun olen rahastonhoitajan toiminut killassa kuluvan vuoden tuntuu luontevalta jatkaa kiltatoimintaa puheenjohtajana.

 

 

Raatihakemukset

Nimi: Joona Tuominen

Vuosikurssi: 3.

Haetut pestit: Yritysvastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Aktiivinen killassa ja nopean toiminnan mies

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Yritystoimarivuoden jälkeen sopiva siirtymä

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

 Yritystoimari vuonna 2023 ja TUUMAn toimittaja 2023

Vapaa sana

Arvoisat Tampereen Rakentajakillan jäsenet,

Haluan aloittaa tämän kirjeen kiittämällä teitä mahdollisuudesta hakea yritysvastaavan tehtävää Tampereen Rakentajakillan joukossa. On ollut ilo perehtyä tähän mahdollisuuteen ja hahmotella, miten voisin tuoda lisäarvoa ja edistää yhteisömme tavoitteita. Kun nyt saavumme hakemukseni loppuun, haluan käyttää tilaisuutta kertoakseni syistäni ja visiostani sekä siitä, miten näen tulevaisuuteni teidän rinnallanne.

Tampereen Rakentajakilta on vuosien saatossa rakentanut vahvaa perustaa, joka on mahdollistanut monille jäsenilleen loistavan mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa ammatillisesti. Minulle on itsestään selvää, että tämän yhteisön perinteitä ja saavutuksia on kunnioitettava ja tuettava. Samalla on kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että maailma ympärillämme muuttuu nopeasti, ja meidän on sopeuduttava näihin muutoksiin säilyttääksemme kilpailukykymme ja vaikuttavuutemme.

Minulle yksi tärkeimmistä asioista yritysvastaavan tehtävässä on olla sillanrakentaja perinteen ja uuden innovaation välillä. Haluan varmistaa, että kiltamme pysyy vahvana ja merkityksellisenä jäsenilleen myös tulevaisuudessa. Se edellyttää avointa mieltä ja valmiutta ottaa vastaan uusia ideoita ja näkökulmia. Uskon vakaasti, että voimme oppia menneestä ja hyödyntää sen opetuksia tulevaisuudessa, samalla kun olemme valmiita kokeilemaan uutta ja etsimään uusia mahdollisuuksia.

Tampereen Rakentajakilta on myös ainutlaatuinen paikka oppimiselle ja kasvulle. Yritysvastaavan tehtävässä pyrin tukemaan tätä roolia entistä vahvemmin. Haluan varmistaa, että kilta tarjoaa jäsenilleen laajan valikoiman mahdollisuuksia oppia ja kehittyä, oli kyse sitten ammatillisesta koulutuksesta, verkostoitumisesta, projektinhallinnasta tai muista taitoista, jotka ovat olennaisia nykypäivän työelämässä menestymiselle. Haluan myös kannustaa jäseniämme haastamaan itseään ja asettamaan korkeita tavoitteita sekä tukemaan heitä näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Toinen keskeinen tehtäväni yritysvastaavana on edistää yhteisömme taloudellista vakautta ja kasvua. Tämä tarkoittaa sitä, että minun on oltava valmis etsimään uusia liiketoimintamahdollisuuksia, kehittämään kumppanuuksia ja varmistamaan, että kilta voi jatkossakin tarjota jäsenilleen arvoa ja etuja. Tiedän, että taloudellinen vastuu on suuri, mutta olen valmis ottamaan sen haasteen vastaan ja tekemään kaikkeni yhteisömme menestyksen eteen.

Lisäksi haluan tuoda esiin, että minulla on vahva sitoutuminen eettisiin periaatteisiin ja kestävään kehitykseen. Rakennusala kohtaa merkittäviä ympäristöhaasteita, ja uskon, että meidän on oltava aktiivisia toimijoita näiden haasteiden ratkaisemisessa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kestävän rakentamisen edistämistä tai energiatehokkuuden parantamista. Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, miten kilta suhtautuu ympäristö- ja kestävyyskysymyksiin ja miten voimme toimia vastuullisesti.


Lopuksi haluan vielä kiittää teitä siitä, että olette antaneet minulle mahdollisuuden hakea yritysvastaavan tehtävää. Olen innoissani ja motivoitunut tarttumaan tähän tilaisuuteen ja osoittamaan, että olen oikea henkilö tähän tehtävään. Toivon, että voimme yhdessä rakentaa Tampereen Rakentajakillasta vieläkin vahvemman ja menestyksekkäämmän yhteisön.

Kiitos 🤘.

Ystävällisin terveisin,
Joona Tuominen

Nimi: Aino Angervo

Vuosikurssi: 3.

Haetut pestit: Sihteeri, viestintävastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Lyhyesti: Tehoikas ja ihan kivakin!
Oikeasti: Oon kolmannen vuoden infraopiskelija, uponnut järjestöhommiin jo fuksina ja halukas jatkamaan tässä kuplassa vielä hetken :D Oon hieman tätiytynyt, joten en välttämättä jaksa osallistua ryynäystapahtumiin samalla kapasiteetillä kuin fuksina. Hallituksen kokoukset sopii paremmin mun teehetkien rytmittämään arkeen!
Haaveilen resque-kissasta, sisäisestä rauhasta ja täydellisistä farkuista. En pidä kirkkaista kattolampuista tai paistinpannujen tiskaamisesta.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Olen ollut vuoden TARAKIn sihteerinä ja hoitanut viestintävastaavan hommia. Kyseinen pesti on tuntunut tosi omalta ja oon mielestäni hoitanut sen myös aika kunnialla!
Tää onkin mulle hyvä tapa antaa effortia killan eteen (=Tykkään enemmän leikkiä lauserakenteilla ja viilata pilkkua, kuin esimerkiksi järjestää tapahtuman osallistujille. Ilman niitä osallistujia sekin olisi kivaa ja stressivapaata, mutta näillä näkymin TARAKIn tapahtumat suunnataan ihmisille).

Jos mut sihteerin ja/tai viestintävastaavan pestiin valitaan, niin lupaan jatkossakin pyrkiä:
– Tekemään pöytäkirjat ja päätöslistat heti kokouksen jälkeen.
– Pitämään viikkotiedotteet mahdollisimman esteettisinä ja käyttäjäystävällisinä.
– Kehittämään killan viestintää entisestään.
– Jeesimään uusia hallitustoimijoita pääsemään mukaan!
– Olemaan hyvällä tuulella.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn tapahtumatoimari 2022
TARAKIn sihteeri 2023
TARAKIn tuutori x2
Isonen/apuope rippileireillä x3
Yläkoulussa tukioppilas x1

Vapaa sana

Hakekaa fuksit hallitukseen toimareiks! Kivoi hommii!

Nimi: Arttu Lähde

Vuosikurssi: 4.

Haetut pestit: Excursiomestari

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Olen kokenut excursioveteraani joka toimi myös viime vuoden excursioapuna. Opiskelujen aikana olen käynyt myös hakemassa “ulkoexcukokemusta” rauhanturvaajana toimiessani.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Usean vuoden killassa oltuani olematta järjestötoiminnassa mukana haluan nyt pystyä vaikuttamaan killan toimintaan. Tahdon myös päästä järjestämään tapahtumia, joista itse olen nauttinut aiempina opiskeluvuosinani

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

Olen toiminut vuoden 2023 ajan excursioapuna

Vapaa sana

Tein tämän hakemuksen rankkaexcursio bussissa kun oli kiva reissu ja varmistuin että haluan päästä tähän pestiin

Nimi: Kalle Mäki

Vuosikurssi: 2.

Haetut pestit: Saunalauttavastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Oon Kalle, se kuluvan vuoden saunalauttamatruusi.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Haluan meidän rakkaan killan saunalautta-bisneksien jatkuvan tulevina vuosina vielä pitkäänkin.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

Kuluvan vuoden saunalauttamatruusi.

Vapaa sana

Haen koko kansan saunalauttavastaavaksi.
Äänestä mua tai ole neliö.

Nimi: Lasse Tiura

Vuosikurssi: 3.

Haetut pestit: Isännöitsijä

Kuvaile itseäsi lyhyesti

3. vuosikurssin talonrakentaja, aktiivisena mukana sekä killan että kerhon toiminnassa. Perusjamppa, jotkut kutsuu Johniks.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Järjestötoiminta on (usein) hyvää vastapainoa opiskelulle. Olen kiinnostunut kiltatoiminnasta ja innokas kehittämään sitä parhaan kykyni mukaan. Onnistunut isännöinti on mielestäni välttämättömyys kiltatoiminnassa sekä hallituksen että jäsenistön hyvinvoinnin kannalta ja mielestäni sitä voidaan kehittää vielä entisestään.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn Fuksivastaava -22
TARAKIn Isännöitsijän apu -23
TUUMAn toimittaja -23
PILE hallitus -23
Sit oon tuutorina kans ja jengi usein joinaa Fortis mun lobbyy

Vapaa sana

Ei tuu nyt mieleen mitään. Joonalla oli hyvä teksti nii vaikka sama.

Nimi: Riikka Lepistö

Vuosikurssi: 2.

Haetut pestit: Rahastonhoitaja

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Rauhallinen ja positiivinen yksilö, joka viihtyy niin yksin kuin porukassakin. Aamuherätykset ei ole lemppari asia, illalla ja yöllä aivot toimivat huomattavasti tehokkaammin ja asioita saa hoidettua. Koululla tulee käytyä vain kun on pakko, itsenäisesti opiskellessa viihdyn mieluiten kotona. Koen olevani helposti lähestyttävä ja autan mielelläni. :)

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Olen kuluneen vuoden toiminut rahastonhoitajan apuna. Homma on ollut mukavaa, joltain osin helppoa ja toki myös luonut haasteita. Kilta tarvitsee tulevanakin vuonna rahastonhoitajan, jotta talous pyörisi edelleen, niin siksi myös tässä hakemassa kyseiseen pestiin.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKI rahiksen apu -23
TARAKI tuutori -23
Lukiossa oppilaskunnan sihteeri ja pj

Vapaa sana

Innolla odottamassa ens vuoden haasteita, joita varmasti tulee olemaan. Pyrin kuitenkin omalla osaamisellani ja panoksellani siihen, että kyseisen pestin asettamat vaateet täyttyvät. Kukaan ei osaa kaikkea ja siihen ajatukseen turvaudun tässäkin asiassa. Kiinnostusta on kyllä oppia killan talouden hoitamisesta vielä enemmän kuin mitä tähän mennessä tiedän.

Nimi: Iida-Mari Ranta

Vuosikurssi: 4.

Haetut pestit: Opintovastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Therve! Nimi on Iida-Mari, tuttavallisemmin Iitu, ja oon neljännen vuoden rakennustuotannon opiskelija. Oon menevä, puhun paljon ja tykkään hirveesti viettää aikaa ihmisten seurassa. Koulun ja järjestöhommien ulkopuolella pelaan tetristä, touhuilen mun koiran kanssa, käyn salilla ja koitan vähän tehdä töitäkin.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

TARAKIn hallituksessa nyt pari vuotta toimineena tuntuisi jopa vähän pahalta jättäytyä pois. Järjestöhommat on kans kivaa vaihtelua kouluhommille! Mutta pari vuotta vujuja järkkäilleenä olisi ehkä kiva kokeilla jotain vähän erilaista! Haluaisinkin toimia linkkinä tiedekunnan ja opiskelijoiden välillä, ja olla semmonen avulias sekä helposti lähestyttävä tyyppi. :) Opintovastaavan pesti on kehittynyt lähivuosina hurjasti, ja haluaisinkin jatkaa kehitystä sekä työstää jo aloitettuja projekteja pidemmälle.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn vuosijuhlavastaava 2023
TARAKIn vuosijuhlatoimari 2022
TRATTAn rahastonhoitaja 2023
TRATTAn sihteeri 2022
+ pari kertaa tuutorointia, toimikuntia sun muuta :D

Vapaa sana

Hakekaa kaikki hallitukseen, nää on niitä kuuluisia hyviä hommia :) Kivojen ihmisten kanssa kivojen juttujen tekemistä!

Nimi: Niko Kauppi

Vuosikurssi: 2.

Haetut pestit: Fuksikapteeni

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Moiccu! :3 (Oon oppinu tän tavan sanoo “moi” fuksitiimissä ollessani). Mä oon Niko, toisen vuoden raksaopiskelija. Mä oon kotosin pienestä kylästä nimeltä Hinnerjoki, josta erittäin kova maailmanluokan muusikko on myös kotosin. Itse olen myös eri mittapuilla maailmanluokan muusikko. Tykkään myös käydä pelailemassa lentopalloa sekä kelien salliessa heittämässä frisbeetä. Ootan kans et pääsee laskettelemaan! Lasken suksilla ja laskimella.

Oon aina tykännyt tutustua uusiin ihmisiin ja varmaan muhunkin on ollu ihan kiva tutustuu :) Omasta mielestä mä oon hauska, helposti lähestyttävä ja rento, kaikkien kaveri <3

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Olen aina pitänyt uusiin ihmisiin tutustumisesta ja positiivisen ilmapiirin luomisesta. Nämä olivat osa syistä, miksi hain fuksivastaavaksi. Nyt, kun on tullut aika hakea fuksikapteenin pestiä, syyt ovat samat: pääsee tutustumaan uusiin fukseihin, pitämään huolta heidän hyvinvoinnistaan, vastailemaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin, näkemään iloisia kasvoja, suunnittelemaan ja toteuttamaan heille ikimuistoista fuksivuotta fuksivastaavien ja tuutoreiden kanssa sekä paljon muuta. + Pääsee toisen vuoden putkeen leimailemaan passeja. Komiaa!

Tiesin jo fuksivastaavan pestiä hakiessani, että haluaisin fuksikapteeniksi. Tiedostan fuksikapteenin vastuun ja otan sen avosylin vastaan.  Odotankin erittäin innolla tulevien fuksivastaavien kanssa työskentelyä ja ideointia, miten fuksitoimintaa pystytään kehittämään entisestään nykyisestä loistostaan. Innolla odotan myös uuden hallituksen kanssa toimimista ja vaikuttamista killan toimintaan.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

– TARAKIn fuksivastaava -23
– 2x tuutori (lukio, TAMK)
– Olin kerran sihteerinä RUK:ssa jossakin kokouksessa :D
– Opiskelijakunta -17–18
– Oppilaskunnan puheenjohtaja -16
– Rippileireillä kerran isosena ja 2x vastuksena (en vastustanut)

Vapaa sana

Uusi hallitus on ihan nurkan takana! Niiiin jännää :3 muistakaa fuksit hakea!

Ps. Hallitushommat on hyvä vastapaino opiskelulle. Mä kerkesin TAMK:ssa opiskelemaan kaks vuotta rakennustekniikkaa ja saan myös kolmannelta vuodelta hyväksiluettuu kursseja eli aikaa on.

Nimi: Tuuli Taipale

Vuosikurssi: 2.

Haetut pestit: Vuosijuhlavastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Moikka! Olen Tuuli, kotoisin Länsi-Suomen helmestä, Porista. Innostun herkästi uusista jutuista ja mut saa yllytettyä mukaan lähes mihin vaan.  Luonteeltani olen määrätietoinen ja sosiaalinen tiimipelaaja. Olen tehokas aikaoptimoija ja rakastan näpertää to do-listoja, joita onkin saanut kuluvan vuoden aikana tehdä.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Järjestettiin just aika kivat vujut ja olisi siistiä ensi vuonna vastaavana järjestää ainakin yhtä hyvät, ellei jopa paremmat.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn vuosijuhlatoimari 2023
TARAKIn tuutori 2023
Useamman vuoden mukana ratsastusseuran toiminnassa mm. kilpailuiden järjestyksessä ja hevoskerhon ohjaajana.

Vapaa sana

Kulunut vuosi yliopistossa on ylittänyt kaikki odotukseni. Ennen opintojeni alkua en osannut edes kuvitella, mitä kaikkea tämä toisi tullessaan. Opiskelujen lomassa olen saanut tutustua uskomattoman mielenkiintoisiin ihmisiin, joiden kanssa voi jakaa ajatuksia ja oppia uutta. Hallitushommiin lähteminen on myös ollut erittäin antoisaa ja on hienoa päästä vaikuttamaan killan toimintaan. Odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuokaan tullessaan!

Nimi: Lotta Varjola

Vuosikurssi: 2.

Haetut pestit: Tapahtumavastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Heips! Oon hymyileväinen ja ilonen tyyppi, joka rakastaa latinalaistansseja. Tanssijalka siis vipattaa tapahtumassa kun tapahtumassa ja joskus ihan koulun käytävilläkin.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Oon aina tykänny järjestää juhlia ja tänä vuonna tapahtumatoimarina oon päässyt järjestään jos jonkinmoista tapahtumaa. Oon pitäny hommasta tosi paljon, koska oon päässyt harjoittelemaa paljon erilaisia taitoja mm. projektihallintaa, aikataulutusta ja oma-aloitteisuutta.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn tapahtumatoimari -23
Taisin mää myös 1 luokalla olla koulun oppilaskunnassa

Vapaa sana

Hakekaa hallitukseen nii pääsee järkkäileen kaikkee siistii!

Nimi: Lotta Kokkonen

Vuosikurssi: 3.

Haetut pestit: Liikunta- ja hyvinvointivastaava

Kuvaile itseäsi lyhyesti

Moikka! Meitsi on Lotta, kolmannen vuoden raksalainen. Oon aktiivinen tyyppi, niin kiltatoiminnassa kuin vapaa-ajallakin. Tykkään hyvästä ruuasta, retkeilystä ja itseni haastamisesta.

Motivaatiosi hakemaasi raatipestiin

Vuoden toimarina toimimisen jälkeen luonnollinen jatkumo olisi vastaavan pesti. Olen viihtynyt liikunta- ja hyvinvointitoimarina hyvin, ja minulta löytyy intoa ylläpitää sekä kehittää toimintaa edelleen.

Aiempi kokemus järjestötoiminnasta

TARAKIn liikunta- ja hyvinvointitoimari -23
TARAKIn tuutori x2

Vapaa sana

Liikunta- ja hyvinvointivastaavan pesti ei ole tähän mennessä ollut raatipesti. Toiminta on kuitenkin kehittynyt hurjasti ja pestistäkin on tullut kahden ihmisen pesti. Tapahtumia on nykyään kuukausittain ympäri vuoden, myös kesällä. Tiimin vastuulla olevien tapahtumien koko on myös kasvanut, siitä esimerkkinä pipolätkäturnaus Winter Clässic. Liikunta- ja hyvinvointitiimi on nykyään samanlainen kuin muutkin killan tiimit, joissa vastaavat kuuluvat raatiin.