Sulkavan Suursoudut

Sulkavan suursoudut

 

TARAKIn hyväntekeväisyystempaus – Sulkavan suursoudut

2016
Sulkavalle lähdettiin vuonna 2016 20 hengen voimin, soutamaan 15 ja lautalle seitsemän sijaan viiden hengen joukkue viime hetken peruutuksista johtuen. Sulkavalla sää oli mitä mainioin soutamiseen ja lauttailuun, vaikkakin alkumatka saatiin kulkea pienessä sateessa. Saunalautta-vastaavan ollessa tällä kertaa ensikertalainen Sulkavalla, vanhat tietäjät auttoivat reitin ja järjestelyiden kanssa.

Reissu sujui mukavasti ja hyvin mielin sai lähteä myös kotimatkalle. Hyväntekeväisyyteen kerättiin mainoksilla 1051,50 €, joka lahjoitettiin jälleen lyhentämättömänä Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatriselle osastolle.

Soudut ovat ainutlaatuinen yhdistelmä urheilua, hauskanpitoa, yhteishenkeä ja retkeilyä. Tämä yhdistelmä sai saunalautta-vastaavankin koukuttumaan tapahtumaan ja odottamaan tulevan vuoden reissua!

2015
Heinäkuun toisena viikonloppuna järjestetyt suursoudut houkuttelivat taas kirkkoveneellisen ja lautallisen teekkareita Saimaan maisemiin. Lauantain pilvinen sää sopi soutajille paremmin kuin lautalla matkanneille, mutta onneksi iltapäivästä saatiin ihailla aurinkoakin. Tosin lauttaa ei nähty lauantaina Partalansaaren länsipuolella laisinkaan, joten liekö itäpuolella paistanut aurinko. Illalla majoitusrannassa maineikkaalla saunalautallamme vieraili tuttuun tapaan muidenkin venekuntien soutajia.

Sunnuntaina vuorossa oli Partalansaaren itäpuolen soutaminen. Lauttalaisille matka olikin jo ennestään tuttu, mutta lähes myrskyisäksi yltynyt sää aiheutti molemmille kulkuvälineille hienoisia liikkuvuusongelmia. Lounasrantaan päästyämme aurinko kuitenkin jo helli ja hölli. Lounasmusiikkina saimme kuulla teekkareillekin tutun laulun venäläisen souturyhmän esittämänä. Molemmat kulkuvälineet taistelivat loppumatkansakin maaliin, ja kotimatkalle lähdettiin väsyneenä mutta onnellisena.

TAYSille saatiin jälleen lahjoitettua reilut 1000 euroa.

Summattuna: Perinteinen suomalainen kesäsää, mutta ensi vuoden soutuja odotellaan jo innoissaan.

2014
Tampereen Rakentajakilta osallistui jälleen Sulkavan Suursoutuihin kirkkoveneporukan ja killan saunalautan voimin. Iso kiitos kuuluu osallistujien lisäksi reissua tukeneille yrityksille. Kaikki ylitsemenevät varat suunnataan hyväntekeväisyyteen Tampereen Yliopistollisen Sairaalan lastenpsykiatrian vastuualueelle.

Reissun pienistä alkuhaasteista huolimatta Sulkavalla päästiin soutamisen ja auringossa paahtumisen lisäksi saunomaan saunalautan uusilla terassilaudoilla ja saunalauteilla. Varvirannan yöpymispaikan tunnelma oli käsinkosketeltavaa illan hämärtyessä ja grillin sekä saunan kuumetessa. Tuntuu jopa siltä, että reissu vain paranee vuosi vuodelta!

Viimeisimmän kesän seikkailuista löytyy taltiointeja TARAKIn kuvapankista.

sulkava_sponsorit_web