Toimikunnat

TARAKIn valokuvaustiimi on verrattain uusi tiimi, se otettiin hallituksen ja tapahtumien avuksi vasta vuonna 2023. Siinä kootaan kaikki valokuvaamisesta innostuneet Tarakilaiset Telegram-ryhmään, josta sitten kysellään kuvaajia TARAKIn tapahtumiin. Näin kukaan yksittäinen henkilö ei joudu sitoutumaan hallitusvastuuseen tai olemaan vapaana jokaisen tapahtuman aikana, vaan aiheesta kiinnostuneet pääsevät testaamaan tapahtumakuvausta juuri silloin kuin heille sopii, ilman muita velvoitteita. Tiimiin päästäkseen ei ole edes vaatimuksena käydä kuvaamassa tietyssä määrää tapahtumia.

Ne, jotka ovat kuitenkin vuoden aikana käyneet kuvaamassa tapahtumissa, pääsevät kaikkien toimikuntalaisten, nakkilaisten, kippareiden yms avustavien käsien yhteiselle palkkiosaunalle, sekä saavat tietenkin kuvaamansa tapahtuman edut. Esimerkiksi sitsilipun saattaa valokuvaajana saada puoleen hintaan tai baaribileisiin päästä maksutta. Kuvaamisen lisäksi kuvaaja käy yleensä läpi kuvansa ja lataa haluamansa TARAKIn nettisivuille.

Valokuvaustiimiin päästäkseen ei tarvitse olla ammattilainen! Mukaan voi tulla nimenomaan testailemaan taitojaan, tiimistä löytyy varmasti ihmisiä, jotka auttavat alkuun opettaen järkkärin salat, kuvauksen tärkeimmät nyrkkisäännöt sekä kuvien lataamisen nettiin. Tiimiä vetää TARAKIn sihteeri ja viestintävastaava Aino Angervo. Jos kiinnostuit, laita ihmeessä viestiä telegramissa (ainoangervo) tai vaikka sähköpostilla (aino.angervo@tuni.fi). Mukaan voi tulla milloin vain!

TARAKIn alumnitoiminnasta vastaa alumnitoimikunta. Alumnitoimikunta järjestää alumneille tapahtumia ja ylläpitää tiedotusta alumneita kiinnostavista tapahtumista ja killan kuulumisista. Alumnitoimikunnan tehtävänä on myös kehittää TARAKIn alumnitoimintaa aktiivisemmaksi ja enemmän alumneita tavoittavaksi. Alumnitoimikunta haetaan vuosittain killan opiskelijoista ja alumneista

Kunniatoimikuntaa johtaa puheenjohtajan tai killan raadin tehtävään nimittämä henkilö. Kunniatoimikunta kootaan vuosittain ja toimikunnan tehtävänä on huolehtia ansiomerkkien jakamisesta vuosittain vuosijuhlilla. Toimikunta pyytää ehdotuksia palkittavista henkilöistä killan jäsenistöltä. Ansiomerkkien saajien lisäksi toimikunta järjestää vuosittain vuoden tarakilainen -äänestyksen ja julistaa äänestyksen tuloksen killan vuosijuhlilla. Merkkien ja arvonimien jakamisessa toimikunta noudattaa killan merkkiohjesäännön antamia raameja.

Toimikuntaan voivat hakea killan jäsenet vuosikurssiin katsomatta. Toimikunnassa olisikin hyvä olla jäsenistöä eri vuosikursseilta, jotta eri vuosikurssit tulevat huomioitua parhaalla tavalla valintoja tehdessä. Kunniatoimikunnassa toimiminen ei vaadi kokemusta järjestötoiminnasta ja työskentely tässä toimikunnassa vaatii yhteensä muutaman tunnin aikaa syksyn aikana, helppoa hommaa siis! Haku kunniatoimikuntaan avataan vuosittain yleensä syksyn alussa.

Kunniatoimikuntaan liittyviin kysymyksiin osaa vastata killan puheenjohtaja sekä syksyisin myös nykyisen toimikunnan puheenjohtaja.